.

 
OffROAD Maraton Janovice
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Polaris

Články

Výsledky sezóny 2020 - AUTA

Jednadvacátý ročník seriálu OffROAD Maraton skončil distančně, ctělo by se říct online, ale bylo to spíš offline.

Už před mnoha lety jsem se zabýval myšlenkou "naskenovat" některé naše oblíbené tratě a udělat z toho počítačovou hru nebo dnes by se řeklo simulátor. Kdyby. Kdyby to nebylo z říše snů, především finančních, tak bychom ten poslední závod mohli jet doma na gauči -:) online jako jeli formuli. No, nic, my samozřejmě chceme jezdit v terénu a ne po obýváku a tak se musíme spokojit s tím, co nám bylo dovoleno. Nebylo toho mnoho, nerozdali jsme ani polovinu bodů. Ale závody, které se odjely byly hezké a dobré.

Naše tabulky fungují i při všech omezeních, takže pojďme si to shrnout.

Začnu auty. Celkově se ke startům přihlásilo 29 posádek, přičemž jen 3 nezískaly ani bod. Absolutně nejrychlešími stroji se staly buginky respektive Speciály do 1000ccm. A to tak, že nejlepším je Quad Servis Špak tým a 925 kilometry. Ale nebylo to tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát. Druhý Polaris Racing tým najel jen o 23 km méně. Tedy velká škoda, že jsme nemohli pokračovat, protože toto, a nejen to, by bylo hodně zajímavé sledovat na dalších tratích.  Třetí Andy Motors už má odskok 50km.  A čtvrtý tým Ráje čtyřkolek už ztrácí na prvního přes 160km. Ale zajímavé je, že už pátým absolutně je vítěz kategorie Special nad 2000ccm tým KB Systém s ujetými 700km. Za nimi pak velmi těsně vozy kategorie do 2000cca týmů Bohemia Drive a Wings.
Tady drobná odbočka a srovnání. Naše "malé" stroje dnes jedou o něco rychleji, podle čísel je to nějakých 10 - 20%. ale díváme li se na Dakar, tam je to obráceně, stroje kategorie LW vehicle velkým nestíhají.
Zpět k našim výsledkům. Ve Speciálech do litru přeskočil o dva body druhý vůz Quad Servisu Špak Solitera II tým Raj čtyřkolek a posunul jej ze čtvrtého na páté v kategorii.
V nejsilnější kategorii aut nad 2litry se za vítězný tým KB Systém s 45 body postavily týmy druhý OffROAD Centrum JASE s 36 body, třetí Bída s Nouzí s 20 body, čtvrtý OM Racing s 14 boby a pátý DEF Racing s 9,5 body.
Další čtyři místa absolutního žebříčku už zabírají vozy kategorie do dvou litrů. Bohemia Drive ujetých 665 km a první místo v kategorii za 40 získaných bodů. Za nimi bylo těsno. na body získal druhé místo Indruch OffROAD Team a "až" třetí Wings Team. Pětici nejlepších uzavírá SB Motorsport 4. a TH Motorsport 5.
Jednoznačný vítěz kategorie Auta Amater SeeSee Racing nedal ostatním moc šancí. Ziskem 42 bodů na něj pronásledovatelé neměli mnoho šancí. Druhý West Bohemia Racing získal 25 bodů a třezí tým Velecký 22 bodů. Nutno podotknout, že SeeSee Racing team se slušně zařadil i do absolutního pořadí v kilometrech na 11. místo. Čtvrtá příčka v kategorii pak patří RO Team a pátá Manijak-Jurda Team.
Závěrem snad jen sláva vítězům, čest poraženým! A gratulace všem za skvělé výkony a výsledky. 

2 auta
2 auta
 

Publikováno: 31.12.2020

<<< zpět na přehled článků