.

 
OffROAD Maraton Janovice
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Zikmund Trading Agency

Články

V Janovicích se bojovalo o sekundy

Předposlední podnik osmidílného seriálu Offroad maraton se odjel v sobotu 19. října v bývalém vojenském prostoru v Janovicích nad Úhlavou. Na čtyřkolkáře a motorkáře čekala poslední tříhodinovka, auta se chystala na pětihodinovku.

V jedné stopě letěl od prvních metrů jako šíp Filip Boháč z TJ Sokol Krásné Pole, který zvítězil absolutně. Mezi čtyřkolkáři exceloval Radek Porš (Quadpoint Racing team – CZAuto). Nejrychlejším vozem byla bugina Aroma Gold Racingu, která o 18 sekund porazila Quadservis Špak – Solitera Racing. „Velká auta“ ovládl Def racing.

Janovické klání se letos konalo na podzim a vybralo si dobré počasí – neprášilo se. Trať měřila 3,4 kilometry a tradičně byla v tomto prostorů rychlá a hodně technická.

Budík na časnou ranní hodinu si tentokrát přichystali čtyřkolkáři. Na startu jich stálo skoro 80 a všichni v 7:30 vyrazili vstříc důležitým bodům. Nejrychleji se sice odpíchnul Filip Koutecký, ale do čela se velmi rychle dostal Radek Porš, který do konce závodu svoji pozici nepustil. Lídr sezony Martin Miřejovský (KRTZ Motorsport) se na špici sice propracovával, ale vykloubený palec mu neumožnil, aby na 18letého Porše zaútočil v plné síle a bral stříbro. V cíli byl trochu zklamaný, ale hlavně měl radost, že závod dojel a udržel si vedoucí pozici. Radek Porš v Janovicích nakroužil 34 kol a o jeden průjezd porazil zbytek startovního pole. Třetí Michal Vágner (Čtyřkolky Tišnov) nestačil na Miřejovského o 21 sekund. Mistrovské veterány dlouho vedl Lumír Krumpolec (EIS team), ale ke konci klání ho předjel Dušan Novotný (Kaskadér Racing), který cílem profičel o 13 sekund dříve. V mistrovských 4x4 bylo vítězství jasnější – Adam Bezděk (Čtyřkolky Tišnov) porazil Milana Laminu (IKS Racing) o jedno kolo. Nejúspěšnější čtyřkolkářkou byla Sharon Gruberová z Wings teamu, 18. celkově.

Zatímco čtyřkolkáře doprovázely při startu ranní červánky, motorky se vyhřívaly na podzimním slunci. Ideální počasí na závodění si nenechalo ujít přes 110 jezdců. Po mávnutí vlajkou vystřelil kupředu Filip Boháč, kterému tentokrát vše vyšlo podle představ a 37 koly o jeden okruh porazil všechny své soupeře. Druhý Jaroslav Chládek (Brumla Racing) bojoval se silami a když hodiny u časomíry ukázaly tři hodiny jízdy, byl opravdu rád. Do skvělé formy se v druhé polovině letošní sezony Offroad maratonu dostal Petr Trávníček (Aroma Gold racing). V Janovicích na slabší motorce, než mají oba zmiňovaní borci, získal celkový bronz (a zlato v mistrovských E1). Nejlepším veteránem byl Radek Pečený (Miva palivo Racing), nejrychlejší motorkářkou Lucie Dandová (Wemoto).

Automobilům patřil zbytek soboty. Dle očekávání se v popředí honily buginy. Tentokrát šlo ale o souboj kolo na kolo po téměř celou dobu závodu. Až řidičská chyba Quadservisu Špak – Solitera racing teamu rozhodla o vítězství Aroma Gold racingu. I tak je ale v cíli po pěti hodinách dělilo jen 18 sekund! Součet 59 kol o jeden průjezd kolem časomíry nedostihl Andy motors racing na třetí příčce. Ve speciálech do dvou litrů se konečně dařilo KB System offroad teamu 1, který vyhrál. Nad dva litry se výtečně proháněl tratí Def racing, který byl nejrychlejším autem po buginách. Vítězem Amatérů se stal nováček Offroad maratonu RO – racing se Suzuki samurai.

Finále Offroad Maratonu se jede 9. listopadu v Ředhošti. 

Všechny výsledky najdete zde.

 



 

Publikováno: 21.10.2019

<<< zpět na přehled článků