.

 
OffROAD Maraton Janovice
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

SECTRON

Aktuálně

Co přinese rok 2021?

Nevykašlali jsme se na to a na vás. Jen co oklepeme sníh a nafasujeme očkovací průkazy -:) , rozjedeme to na novo.

S přáním dobrého roku, nebo aspoň normálního, mi dovolte úvodní zamyšlení nad sezonou 2021. Vzhledem ke "skvěle" manažersky zvládnuté situaci šíření covidu se asi nemůžeme moc divit aktuálním šíleným číslům. Ale zase jsme si mohli nakoupit dárky a navštívit příbuzné... Asi každý vyhodnotí sám, co je důležitější, že. Aktuální rekord přes 17 tisíc nakažených nevěští brzké zlepšení běžného života, tedy v našem případě kultury a sportu. Zatím můžeme jen spekulovat o tom, jestli "nezodpovědní milovníci hor" prolomí zákazy a někdo vymyslí model, jak koordinovat hromadné akce. Mluví se o dokládání čistých testů či dokládání očkování. Ať si o tom myslíme, co chceme, nakonec to očkování bude jediným řešením... Ale to zase nikdo neví, jak to bude postupovat rychle. A jak jsme si zvykli, informace jsou každý den jiné a často protichůdné.

Nicméně, my připravujeme kalendář (bude v samostatném článku) na celý rok podle podobného modelu jako vloni. Včera jsme se domluvili v Šiklově Mlýně na zahájení sezóny 2021 tradičně na poslední sobotu v březnu, tedy 27.3. A pokud by byl ještě problém, rovnou jsme prodiskutovali možnost to o týden posunout na 3.4. Je to sice sobota před Velikonočním pondělí, ale to by asi pro tentokrát nikomu nevadilo. A v případě množstevních opatření bychom mohli uvažovat o rozdělení do dvou dnů, ale to hodně předbíhám.

Zatím vám přeji dobrý výhled na tiše padající sníh -:). Co se offroadu týká, tak se zatím kochejme skvělými výsledky našich reprezentantů na Dakaru. Kromě skvělého denního zpravodajství Jirky Zíty na ČT Sport s aktuálními rozhovory s jezdci a domovského Dakar.com, kde můžete sledovat jednotlivé závodníky na konkrétních kontrolních bodech, doporučuji také velmi podrobné online zpravodajství na idnesu. A pak samozřejmě FB a weby jednotlivých týmů. Jen drobná poznámka, je zajímavé sledovat nejen bednu respektive špičku, ale i níže v poli. Například Tomáš Tomeček je s ostrou asistencí kolem 20. místa a ve chvíli, kdy to píši, cca v půli dnešní etapy ztrácí jen 30min. Ale to už zacházím do detailů, což jsem nechtěl. Takže to byla jen ochutnávka...

O.N.
Maraton_2021_FINAL
Maraton_2021_FINAL
 

Publikováno: 06.01.2021

<<< zpět na přehled aktualit