Už se chystéme do Jihlavy. 18. května tankodrom Pístov - Jihlava.

 
OffROAD Maraton Jihlava 2024
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Zikmund Trading Agency

Články

DAKAR 2024

Byla to radost vidět naše kluky (a holky) dojet s takovou parádou! Ještě jednou velká gratulace všem!!!

Nechci omílat to, co bylo ve všech novinách, časopisech, rádiích a televizích. K tomu snad jen to, že díky za ten prostor za všechny, kteří nesli českou vlajku tak vysoko. Rozhodně si to všichni zaslouží. A skvělé výsledky k tomu jako bonus pro nás fanoušky.

V rychlosti si to shrňme. To, co se nepovedlo Martinovi Macíkovi (staršímu) za volantem (v roce 2010 4. místo), se mu povedlo v roli šéfa týmu MM TECHNOLOGY. Syn Martin Macík (mladší) za volantem dokázal zúročit vše, co za mnoho let vybudovali a načerpali a se skvělou posádkou Františkem Tomáškem a Davidem Švandou zvítězili (samozřejmě v zádech s perfektně fungujícím týmem -:). Po 23 letech vystoupala v kamionech česká vlajka nejvýše. A aby naše radost doma byla ještě umocněna, za ním na druhém místě skončil Aleš Loprais s Jaroslavem Valtrem ml. a Jiřím Strossem v kabině. Celých 14 dnů bylo napínavých a dramatických a my to vše mohli sledovat téměř v přímém přenosu. I ostatní předváděli skvělé výkony a přinášeli nám radost Michal Valtr 14. místo, Jaroslav Valtr st. 19. místo.

Stejně napínavé bylo sledovat, kam až se podaří prokousat Martinovi Prokopovi s Viktorem Chytkou v autech. A podařilo se to na skvělé 5. místo, což je nejlepší umístění českého auta vůbec.

Ani motorkáři se neztratili. Všichni podali parádní výkony. Předvedli se v dobrém světle a to jak fyzicky tak lidsky. Zmíním tady ne nejlepšího Martina Michka za 10. místo (spolu se Štefanem Svitkem uzavírali TOP TEN skupinu), ale chci zmínit Libora Podmola, jehož snímky a video, jak mu šijí oko, obletěly svět. S touto „drobnou indispozicí“ jel dál a poprvé dojel do cíle!

A stejně skvělý ohlas měla jízda Barbory Holické s Lucií Engovou a jejich Dakkachnou, tedy správně DUCKAR!

 

·  Motocykly: Martin Michek (KTM); Jan Brabec (KTM); Milan Engel (KTM); David Pabiška (KTM); Jaromír Romančík (KTM); Dušan Drdaj (KTM); Libor Podmol (Husqvarna); Martin Prokeš (KTM)

·  Automobily: Martin Prokop, Viktor Chytka (Ford); Tomáš Ouředníček, David Křípal (Toyota); Karel Trněný, Michal Ernst (Ford), Aliyyah Kolocová, Sébastienem Delaunayem (Buggyra)

·  Kamiony: Martin Macík, František Tomášek, David Švanda (Iveco); Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross (Praga); Jaroslav Valtr st., René Kilián, David Kilián (Tatra); Daniel Stiblík, Lukáš Kvasnica, Jiří Tomec (Tatra); Michal Valtr, Jaroslav Miškolci, Radim Kaplánek (Iveco); Dušan Randýsek, Victor Bouchwalder / Fr., Laurent Lalanne / Fr. (MAN).

·  Klasik: Barbora Holická, Lucie Engová (Citroën 2CV); Ondřej Klymčiw, Josef Brož (Škoda 130 LR); Jan Vinš, Tomáš Hovorka (Mitsubishi Pajero)

 

Všem patří velké díky za reprezentaci a za skvělé výkony. Krásné přivítání v Praze na letišti jen podtrhlo výjimečnost této chvíle. Lepší poděkování by snad bylo jen na Staromáku… Budeme se těšit, že někoho z výše jmenovaných potkáme na našich tratích OffROAD Maratonu. Pokud si chcete poslechnout vyprávění Mistra volantu Martina Macíka a jeho party zkuste ještě volné místo na jeho tolk show Posedlí Dakarem , ale moc míst už k dispozici není…

A pokud byste chtěli potkat víc letošních hrdinů, přijeďte se podívat v létě 10.8. do Přerova, kde se sejdou Posedlí Dakarem na open air show .

O dobrodružstvích Kachny v klasicích si můžete přijít poslechnout 21.2. do Chvalské stodoly v Horních Počernicích www.duckar.cz .

 

Macík
Macík
Loprais
Loprais
Prokop
Prokop
Moto Racing Group
Moto Racing Group
 
DUCKAR
DUCKAR
 

Publikováno: 15.02.2024

<<< zpět na přehled článků